Recept za tradicionalni slatkiš: Pravimo PITU SA JABUKAMA (FOTO/VIDEO)
Potrebno je za testo:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- korica limuna
- 70 ml ulja
- 150 gr brašna
- 50 gr griza
- 1 prašak za pecivo
Pročitajte još: Sočan KOLAČ sa makom koji ne ostavlja prljave sudove (FOTO)
Za nadev:
- 1 kg mekših jabuka
- malo cimeta
- 100 gr suvog grožđa
- šećer po želji za jabuke
Foto: promo
Priprema:
Jabuke oguliti, pa ih izrendati, pošećeriti i izmešati. Ostaviti da otpuste sok 15 min, pa ih stavite u cediljku da se ocede.
Dodati cimet i suvo grožđe. Jaja umutiti sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo prosejano. Ubaciti koricu limuna, ulje i sve izjednačiti. Pleh 22 cm okrugli obložiti pek papirom, pa sipati pola testa i rasporediti kašikom, a zatim nadev jabuka.
Foto: promo
Pročitajte još: Korak po korak do savršene poslastice: Neodoljivi kolač sa makom
Prekriti ostatkom testa i poravnati. Peći na 200 stepeni 50 - 60 min. Pred kraj pokriti. Posuti prah šećerom sa vanilin šećerom Seći ohlađen.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU