Napravite najukusniji KREMASTI KOLAČ SA NANOM, idealan za TOPLE DANE (RECEPT)
Ovo je recept za kolač koji je idealan za tople letnje dane, kada vam treba slatko osveženje.
Lako se priprema i ne zahteva pečenje.
Pročitajte još: Domaći KREMASTI sladoled od ORAŠASTIH PLODOVA, spreman za 20 MINUTA! (RECEPT)
Sastojci:
Kora:
jedno žumance
200 grama mlevenog keksa
100 grama margarina
Fil:
400 g krem sira
200 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
20 većih listića nane
1 limeta
1 kesica želatina u prahu
aroma mente (par kapi zbog boje)
Priprema:
Kora: U veliku posudu sipati mleveni keks i preliti ga otopljenim margarinom, potom dodati jedno žumance. Rukom sjediniti ove sastojke. U kalup obložen papirom za pečenje, ili folijom, utisnuti smesu, i dobro je pritiskati dok se ne poravna. Odložiti u frižider kako bi se kora stvrdnula.
Papir za pečenje ili folija su neophodni kako biste kolač nakon hlađenja lakše izvadili iz kalupa.
Fil: Od limete narendati sitno koricu i nacediti sok. U blender staviti listiće nane, dodati sok od limete i usitniti nanu. U odgovarajuću dublju posudu staviti krem sir, dodati šećer u prahu i blago umutiti, a u drugu posudu posebno umutiti slatku pavlaku.
Pročitajte još: Idealan kolač za tople dane: Čizkejk sa limunom i kokosom
U krem sir dodati umućenu slatku pavlaku i sjediniti ih mešanjem. Nakapati par kapi arome od mente zbog boje.
U zavisnosti od toga kakvu boju želite da postignete, toliko kapi stavite.
Želatin preliti sa četiri kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Nabubreli želatin staviti na tihu vatru da se otopi, uz stalno mešanje, ali voditi računa da ne provri. Pripremljeni želatin sipati u krem i umutiti.
Na kraju u smesu dodati seckanu nanu i narendanu koricu od limete. Promešati dobro kašikom i staviti krem preko korice. Poravnati površinu krema i ostaviti kolač nekoliko sati u frižideru da se ohladi i stvrdne.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU