Recept za domaći sladoled: Čaša višanja i eto i slatkog zadovoljstva

06. 06. 2021. 000000 10:30

Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 250 g višanja
  • 250 g jagoda
  • 250 g šlaga u prahu
  • 500 ml mleka
  • 1/2 l jogurta
  • 150 g smeđeg šećera

Pročitaje još: Treći rajh je slao ekspedicije na Tibet, a šokiraćete se kada vidite šta je SS čuvao u ovoj biblioteci

Višnje operite i očistite od koštica, a oprane jagode ispasirajte viljuškom. Ubacite crveno voće u blender sa jogurtom, postepeno dodajte i šećer, pa dobro izmiksajte. Umutite šlag sa hladnim mlekom, dodajte višnje i jagode sa jogurtom i mutite mikserom najvećom brzinom tačno pet minuta. Prespite masu u posudu sa poklopcem i stavite sladoled u zamrzivač da se stegne. Ukrasite ga po želji prilikom serviranja.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU