Recept za domaći sladoled: Čaša višanja i eto i slatkog zadovoljstva
06. 06. 2021. 000000 10:30
Potrebno je:
- 250 g višanja
- 250 g jagoda
- 250 g šlaga u prahu
- 500 ml mleka
- 1/2 l jogurta
- 150 g smeđeg šećera
Pročitaje još: Treći rajh je slao ekspedicije na Tibet, a šokiraćete se kada vidite šta je SS čuvao u ovoj biblioteci
Višnje operite i očistite od koštica, a oprane jagode ispasirajte viljuškom. Ubacite crveno voće u blender sa jogurtom, postepeno dodajte i šećer, pa dobro izmiksajte. Umutite šlag sa hladnim mlekom, dodajte višnje i jagode sa jogurtom i mutite mikserom najvećom brzinom tačno pet minuta. Prespite masu u posudu sa poklopcem i stavite sladoled u zamrzivač da se stegne. Ukrasite ga po želji prilikom serviranja.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU