ŠTO ŠARENIJE, TO UKUSNIJE: Recept za jednostavan, a efektan ZEBRA KOLAČ (FOTO)
Ukoliko želite da napravite brz kolač od sastojaka koje već imate kod kuće, predlažemo vam da spremite "zebra" kolač.
Pored fantastično šarenog izgleda, i ukus ovog kolača ne ostavlja nikog ravnodušnim.
Pročitajte još: Napravite savršen ČOKOLADNI KOLAČ za samo 15 minuta (RECEPT)
Sastojci:
• 250 ml ulja
• 200 grama šećera
• 100 ml mleka
• 1 kesica burbon vanilinog šećera
• 4 jaja
• 300 grama brašna
• 3 kašičice kakao praha
• 1 kesica praška za pecivo
• prstohvat soli
• 50 grama čokolade za kuvanje
Ovo je mera za kalup od 24 cm.
Pripema:
Obložite okrugli kalup papirom za pečenje.
Od ukupne količine brašna (300 grama) odvojte malo više od polovine i sipajte pola kesice praša za pecivo, prstohvat soli i jednu kesicu burbon vanilinog šećera.
Ostatak kesice praška za pecivo sipajte u manju polovinu brašna, i dodajte prstohvat soli, kakao i 50 grama izrendane čokolade za kuvanje.
Mleko, jaja, ulje i šećer umutite ručno. Nemojte koristiti mikser kako se ne bi stvorila pena.
Podelite dobijenu smesu na dva dela. Jednu polovinu sipajte u beli, a drugu u crni misk.
Pročitajte još: LEDENE KOCKE sa KOKOSOM: Ovaj kolač BEZ PEČENJA uspeva SVIMA! (RECEPT)
U sredinu pripremljenog kalupa sipajte jednu kašiku belog miksa. Drugom kašikom, u sredinu belog miksa sipajte crni miks, kao na slici.
Foto: Printskrin/Jutjub/Home Cooking Adventure
Nastavite ovo da radite naizmenično sve dok ne potrošite i beli i crni miks.
Foto: Printskrin/Jutjub/Home Cooking Adventure
Kolač pecite oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Čačkalicom proverite da li je kolač pečen - ubodite ga na nekoliko mesta. Ako se testo ne lepi za čačkalicu, kolač je gotov.
Izvadite kolač da se ohladi, pa ga isecite na kriške.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU