ŠTRUDLA SA MAKOM: Kraljica domaćih kolača! (FOTO/RECEPT)
03. 06. 2021. 000000 12:00
Sastojci za testo:
- 550 g mekog brašna (tip 400)
- 8 g suvog kvasca
- 50 g šećera
- 200 ml toplog mleka
- 50 g putera (da ne bude hladan)
- 1 vanilin šećer
- 2 jajeta
Sastojci za fil:
- 250 g maka (koristila sam zaslađeni)
- 100 ml vrelog mleka
- 1 žumance za premazivanje
Loading...
Pročitajte još: Serviranje predjela na ŠARKUTERI DASCI: Oduševite sve goste sa jelom gotovim za 5 minuta! (VIDEO)
Pročitajte još:
U velikoj činiji pomešajte brašno, kvasac, šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte preostale sastojke i zamestite meko testo.
Mak prelijte vrelim mlekom, izmešajte i ostavite sa strane. Podlogu pospite brašnom i razvijte testo veličine pleha.
Ravnomerno rasporedite fil i urolajte testo u štrudlu.
Premažite umućenim žumancetom i ostavite da odmara 20 minuta. Pecite ne porumeni, oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU