SPREČITE JABUKU DA POTAMNI: Jednostavan trik koji će očuvati svežinu OVOG voća
01. 06. 2021. 000000 07:10
Poznato je da sok od limuna može produžiti svežinu isečenim jabukama ili kruškama
Međutim, ukoliko ne volite kiselkast ukus limuna, pokušajte na drugi način da očuvate svežinu ovog voća.
Pročitajte još: U činiju sa voćem uvek stavite čepove od vina, razlog je ODLIČAN!
Rastvorite dve kašike meda u šolji vode i ovom mešavinom prelijte isečeno voće.
Tako prelivene ostavite jabuke da odstoje nekoliko minuta.
Dok isečene jabuke potamne vrlo brzo, one koje su bile u ovoj medenoj mešavini ostaju sveže i nakon 24 sata.
Brzo tamnjenje jabuka objašnjeno je kao zaštitni mehanizam ovog voća od spoljih uticaja i bakterija.
Kad određeni enzimi u ćelijama jabuke dođu u kontakt sa vazduhom, stvaraju oksidiran sloj koji predstavlja zaštitu od stranih tela.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU