Dva trika kako da NAOŠTRITE NOŽ za DVE sekunde bez brusnog kamena!
Praksa pokazuje da se ljudi pre poseku na tupe nego na oštre noževe. Osim ove opasne posledice neoštrog sečiva, tu je i ona bezazlena ali koja nam krade i nerve i vreme, budući da nam je potrebno mnogo više snage da isečemo meso, povrće, hleb...
Pročitajte još: Đumbir, kurkumu, limunov sok, crni biber i malo ljute papričice... TURSKI ŠOT protiv korone i DUGIN LEK zaludeli turiste (FOTO)
U slučaju da nemate brusni kamen, a shvatili ste da je vaš nož postao gotovo neupotrebljiv, isprobajte sledeći trik: keramičku šolju ili činiju okrenite naopačke i o njihovo dno povlačite sečivo noža. A kada završite sa oštrenjem, vreme je za brušenje.
Kako bi nož pre svake upotrebe trebalo izbrusiti, važno je da imate čeličnu šipku koju možete da nabavite u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici posuđa.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU