Večera za pamćenje: Napravite domaći UKUSNI GIROS u svojoj rerni (VIDEO/RECEPT)
Ukoliko vam je ponestalo ideja za savršenu večeru, koja će razmaziti sva vaša čula, onda je domaći giros iz rerne savršen izbor za nedelju veče.
Pročitajte još: MASLINOVO ULJE kao rešenje za suve pete: Potrebna su samo tri koraka
Sastojci za giros:
- dva komada pilećih grudi
- 500 mililitara grčkog jogurta
- začini (mix začina, aleva paprika, peršun, so biber)
- štapići za ražnjiće (3 komada )
- 2 ljubičasta luka, veća (može i običan)
- 1 paradajz
- tortilje i šta sve planirate u njih da stavite (majonez, kečap, paradajz, zelenu salatu, pomfrit…)
Priprema domaćeg girosa:
Isecite na šnicle pileće belo, na dva ili tri dela zavisi od debljine. Pa u jednu posudu pomešajte jogurt sa začinima i prelijte meso, razmuljajte sve i prekrijte posudu providnom folijom pa u frižider na par sati a naravno najbolje je na celu noć.
Pročitajte još: Ukusne ŠUFNUDLE od krompir testa: Recept za svaki dan! (RECEPT/VIDEO)
Očistite cvenili luk pa ga isecite na 2/3, onaj veći deo položite na papir i u njega po sredini zabodite štapić i to onim zaokruženim delo, da bi lakše meso navlačili sa šiljatim delom. Onda redjajte marinirane pileće šnicle naizmenično, da nigde nema prostora sa strane. Kada ste sve stavili, uzmite i prekrijte meso ostatkom marinade ako vam je ostala. Na vrh zabodite paradajz, zaboden na pola i dobro ga pritisnite na meso.
Pročitajte još: FALAFEL - domaći recept koji će vas zasititi! (FOTO)
Onaj drugi crveni luk, presecite na pola i gurnite sa obe strane konstrukcije pa kroz meso i njih zabodite još po jedan štapić za svaki slučaj.
Pecite na 220 stepeni 55-60 minuta.
Kada je meso gotovo, secite ga kako vam drago i ređajte ga u tortilje ili može i samo uz salatu, kako vam drago. Biće aplauz ako celu tu konstrukciju stavite na sto pa ga pred ukućanima sečete.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK