Omiljeno kuvano jelo na novi način: GULAŠ od DVE vrste mesa (RECEPT)
Suština ovog domaćeg specijaliteta je u kombinaciji začina i velikom broju sastojaka. Što više povrća, pa i vrsta mesa, gulaš će biti ukusniji.
Pročitajte još: SRBI ne mogu da im odole: Gulaš i knedle na slovački način (FOTO/VIDEO)
Sastojci:
300 g svinjskog mesa,
300 g pileće džigerice,
300 g crnog luka,
2 sveže paprike,
malo ljute tucane paprike,
malo slatke mlevene paprike,
1 veća šargarepa,
1 svež paradajz (može i sok),
2 čena belog luka,
3-4 lista lovora,
ulje,
suvi začin, so, biber, peršun.
Po želji uz prilog mogu ići makarone ili pire krompir.
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu i papriku pa dinstati oko pola sata.
Dodati najpre meso isečeno na kocke i lovorov list, doliti malo vode i krčkati oko 20 minuta.
Potom ubaciti džigericu i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.
Dodati malo suvog začina ili samo so, 1 kašičicu slatke mlevene paprike i ljute tucane. Dodati biber, beli luk i još malo prokrčkati.
Na kraju dodati seckan peršun i odmah isključiti.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU