Omiljeno kuvano jelo na novi način: GULAŠ od DVE vrste mesa (RECEPT)

24. 05. 2021. 000000 11:40

foto: Piksabej

Suština ovog domaćeg specijaliteta je u kombinaciji začina i velikom broju sastojaka. Što više povrća, pa i vrsta mesa, gulaš će biti ukusniji.

Pročitajte još: SRBI ne mogu da im odole: Gulaš i knedle na slovački način (FOTO/VIDEO)

 

Sastojci:

300 g svinjskog mesa,

300 g pileće džigerice,

300 g crnog luka,

2 sveže paprike,

malo ljute tucane paprike,

malo slatke mlevene paprike,

1 veća šargarepa,

1 svež paradajz (može i sok),

2 čena belog luka,

3-4 lista lovora,

ulje,

suvi začin, so, biber, peršun.

Po želji uz prilog mogu ići makarone ili pire krompir.

Priprema:

 

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu i papriku pa dinstati oko pola sata.

Dodati najpre meso isečeno na kocke i lovorov list, doliti malo vode i krčkati oko 20 minuta.

Potom ubaciti džigericu i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.

Dodati malo suvog začina ili samo so, 1 kašičicu slatke mlevene paprike i ljute tucane. Dodati biber, beli luk i još malo prokrčkati.

Na kraju dodati seckan peršun i odmah isključiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU