Čokoladni brauni tokom DIJETE? Može, ako ga napravite po ovoj recepturi (RECEPT/FOTO)
Umesto da se tokom dijete po svaku cenu odričete čokoladnih slatkiša, okušajte da nađete alternativu. Jedan takav slatkiš je čokoladni brauni po recepturi koju vam donosima, a koji umesto velike količine belog šećera, sadrži samo kokosov šećer.
Pročitajte još: Feng Šui pravila: Na ovim mestima nikako ne sme da bude voda u kući
Sastojci za pripremu:
- 80 grama Gi putera
- 2 kašike lanenog semena, mlevenog
- 6 kašika vode + jedna trećina šolje vode
- 120 grama veganske crne čokolade, izlomljene
- pola kašičice zrna kafe
- 125 grama integralnog pirinčanog brašna
- pola kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 70 grama badema, mlevenih
- 50 grama kakaoa u prahu
- jedna četvrtina kašičice praška za pecivo
- 250 grama kokosovog šećera
- jedna ipo kašičica ekstrakta vanile
- 70 grama zamrznutih višanja, očišćenih od koštica
Sastojci za preliv od čokolade:
Pročitajte još: Napravite domaći biljni sapun BEZ HEMIJE
- 50 grama crne čokolade
- 1 kašičica Gi putera
Priprema čokoladnih braunija:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kvadratnu tepsiju podmažite kokosovim uljem ili obložite papirom za pečenje.
Pročitajte još: Najukusniji SUTLIJAŠ u novom izdanju - Potrebni su vam samo suvo grožđe i jaja! (RECEPT/VIDEO)
Pomešajte mleveno laneno seme sa 6 kašika vode i ostavite da stoji najmanje 5 minuta. U šerpu stavite vegansku crnu čokoladu, kafu, Gi puter i trećinu šolje vode i sve mešajte na umerenoj temperaturi dok se čokolada ne otopi, a svi sastojci ne sjedine. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
Pomešajte integralno pšenično brašno, mlevene bademe, kakao u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli u posudi, te dobro promešajte kako biste razbili sve grudvice. Zatim u smesu sa rastopljenom čokoladom dodajte kokosov šećer i mešajte dok smesa ne postane glatka, a sav kokosov šećer se ne rastopi.
Pročitajte još: Ručak koji se pravi u JEDNOM LONCU - Pasta sa limunom i spanaćem za užurbane radne dane! (RECEPT/VIDEO)
Dodajte mešavinu lanenog semena i vode, ekstrakt vanile, višnje, pa zatim i smesu od brašna. Sve dobro promešajte. Dobijenu smesu sipajte u pripremljenu tepsiju i pecite 35-45 minuta.
Ostavite brauni da se potpuno ohladi u tepsiji, a zatim ga isecite na kocke i po želji prelijte čokoladom otopljenom na pari, u koju ste umešali kašičicu kokosovog ulja ili Gi putera. Poslužite i uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU