Predlog za nedeljni DESERT: Penasta i lagana torta sa JAGODAMA (RECEPT/FOTO)
Ukoliko nemate više ideja za savršeni nedeljni desert, mi vam donosimo odličan penasti predlog koji će svi u vašoj okolini obožavati.
Pročitajte još: Ne prosipajte vodu od pirinča, prosipate novac! Voda puna skroba rešava još jedan čest kuhinjski problem!
Penasta kora, red žutog fila, red jagoda, red šlaga...pa opet.
Sastojci za koru:
- 10 belanaca
- 300 grama šećera
- kašika sirćeta
Sastojci za žuti fil:
- 500 mililitara mleka
- 10 kašika šećera
- 10 žumanaca
- 4 kašike brašna
- 3 kašike gustina
Priprema kore:
Pročitajte još: Ako niste stigli da pojedete sve BANANE koje ste kupili, postoji trik koji će im produžiti rok
Umutiti 10 belanaca i polako dodati 300g šećera i jednu kašiku sirćeta. Mutiti dok se ne dobije sjajna smesa u kojoj šećer više “ne krcka”. Razliti smesu u odgovarajući pleh i peći na sledeći način:
Najpre 10 minuta na 200 stepeni, zatom 10 minuta na 150 stepeni i 60 minuta na 100 stepeni.
Ostaviti da se dobro ohladi pre filovanja.
Priprema žutog fila:
Zagrejati 500ml mleka i dodati 10 kašika šećera. Odvojeno umutiti žumanca i dodati 4 kašike brašna i 3 kašike gustina. Ovu smesu uz mešanje dodati u mleko i kuvati na pari. Zatim ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi dodati jedan umućen margarin.
Pročitajte još: Možda ćete se iznenaditi: Znate li da ove namirnice u sebi sadrže veštačke boje?
Umutiti slatku pavlaku da bude čvrsta. Potom iseći jagode. Koru možete podeliti na 2 ili 3 dela, i zatim filovati sledećim redom: žuti fil, jagode, beli fil. I ponoviti zavisno od toga koliko kora imate.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU