Ovo je TRIK za savršeno prženo jaje: Kako da nema korice, a da je "na oko"
Gotovo je nemoguće da pržena jaja ispadnu loše, ali neki trikovi mogu da ih učine još boljim.
Australijski kuvar Ričard Korniš otkrio je nekoliko trikova koji mogu da pomognu da pržena jaja svaki put ispadnu savršeno. Sve što treba da uradite je da koristite papir za pečenje kad ih pržite…
Stavite papir za pečenje u tiganj i zagrejte ga na srednjoj vatri. Kada se zagreje, stavite mali komad putera ili malo maslinovog ulja i razbijte jaja direktno na papir. Poklopite tiganj– savetuje kuvar.
Iako se spremanjem na ovaj način neće stvoriti hrskave ivice, jaje će biti savršeno prženo, a između ostalog, biće vam lakše i da operete tiganj pošto se zbog papira neće zalepiti.
Ranije je Korniš rekao da zatvaranje tiganja poklopcem pomaže da se jaje isprži do perfekcije.
– Kod prženja toplota polazi odozdo, sa dna tiganja, a masnoća tj. ulje ili puter sprečavaju da se jaje zalepi, istovremeno mu dodajući ukuse.
Kada je tiganj poklopljen, toplota se reflektuje i prži hranu i odozgo.
Ako volite da jedete slaninu sa jajima, on savetuje da u tiganju najpre propržite slaninu, a to malo masnoće što će ostati u tiganju je idealno za prženje jaja.