Pečenje za početnike: Jagnjeći put sa majčinom dušicom u dva poteza (RECEPT)
Nedeljni ručak je vreme kada se čitava porodica okupi za jednim stolom, pa je pravi trenutak da se spremi pečenje.
Pročitajte još: Ručak koji se pravi u JEDNOM LONCU - Pasta sa limunom i spanaćem za užurbane radne dane! (RECEPT/VIDEO)
Potrebno je:
- kg jagnjećeg mesa po izboru
- 600 g mladih krompirića
- 150 ml svetlog piva
- 500 ml goveđe supe
- 4 kašike ulja
- 2 kašike iseckanog peršuna
- kašika sitno iseckanog timijana (majčine dušice)
- glavica crnog luka
- so, biber
Pročitajte još: Brza i ukusna VEGANSKA večera koju ćemo svi obožavati - palačinke sa spanaćem! (RECEPT/FOTO)
Zagrejte ulje u šerpi na srednjoj temperaturi, izdinstajte meso dok ne omekša i potom ga izvadite u tanjir. Crni luk očistite, iseckajte i kratko propržite na istom ulju. Dodajte pivo i goveđu supu. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 10 minuta, pa dodajte oljušteni krompir, mešano povrće i goveđe meso. Kuvajte dok povrće ne omekša. Posolite i pobiberite po želji, začinite peršunom i poslužite.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU