Pečenje za početnike: Jagnjeći put sa majčinom dušicom u dva poteza (RECEPT)

16. 05. 2021. 000000 11:30

Foto: Depozitfoto

Nedeljni ručak je vreme kada se čitava porodica okupi za jednim stolom, pa je pravi trenutak da se spremi pečenje.

Pročitajte još: Ručak koji se pravi u JEDNOM LONCU - Pasta sa limunom i spanaćem za užurbane radne dane! (RECEPT/VIDEO)

Potrebno je:

  • kg jagnjećeg mesa po izboru
  • 600 g mladih krompirića
  • 150 ml svetlog piva
  • 500 ml goveđe supe
  • 4 kašike ulja
  • 2 kašike iseckanog peršuna
  • kašika sitno iseckanog timijana (majčine dušice)
  • glavica crnog luka
  • so, biber

Pročitajte još: Brza i ukusna VEGANSKA večera koju ćemo svi obožavati - palačinke sa spanaćem! (RECEPT/FOTO)

Zagrejte ulje u šerpi na srednjoj temperaturi, izdinstajte meso dok ne omekša i potom ga izvadite u tanjir. Crni luk očistite, iseckajte i kratko propržite na istom ulju. Dodajte pivo i goveđu supu. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 10 minuta, pa dodajte oljušteni krompir, mešano povrće i goveđe meso. Kuvajte dok povrće ne omekša. Posolite i pobiberite po želji, začinite peršunom i poslužite.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU