Danas pravimo MUSAKU SA TIKVICAMA: Prolećni ručak koji volimo (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

11. 05. 2021. 000000 08:20

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 2 veće tikvice
  • 350-400 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 jaja
  • 200 gr kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • 4 kašike rendanog kačkavalja
  • malo suve slanine (nije obaveza)
  • so..biber
  • crvena mlevena paprika
  • 3 čena belog luka

Foto: Deposit

Priprema:

Tikvice oguliti i iseći na tanje lističe. Posoliti i ostaviti 15 min. pa ocediti tečnost. Meso ispržiti na glavici crnog luka koju ste iseckali i malo ulja. Dodati seckan beli luk, so biber, papriku može i malo ljute tucane paprike po želji. Sve izjednačiti.

Pročitajte još: Danas pravimo NAJMEKŠI kolač sa jagodama (RECEPT)

Foto: Deposit

Podmazati pleh 35x25 cm. Poređati na dno pola tikvica. pa istresti preko njih celokupno meso i prektiti drugom polovinom tikvica. Jaja razbiti, dodati pavlaku, mleko i rendan kačkavalj. Sve dobro izmešati, pa preliti tikvice.

Po želji pri vrhu poređati listiće suve slanine. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena. Prijatno!

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU