Danas pravimo MUSAKU SA TIKVICAMA: Prolećni ručak koji volimo (FOTO/VIDEO)
11. 05. 2021. 000000 08:20
Potrebno je:
- 2 veće tikvice
- 350-400 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 jaja
- 200 gr kisele pavlake
- 100 ml mleka
- 4 kašike rendanog kačkavalja
- malo suve slanine (nije obaveza)
- so..biber
- crvena mlevena paprika
- 3 čena belog luka
Foto: Deposit
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na tanje lističe. Posoliti i ostaviti 15 min. pa ocediti tečnost. Meso ispržiti na glavici crnog luka koju ste iseckali i malo ulja. Dodati seckan beli luk, so biber, papriku može i malo ljute tucane paprike po želji. Sve izjednačiti.
Pročitajte još: Danas pravimo NAJMEKŠI kolač sa jagodama (RECEPT)
Foto: Deposit
Podmazati pleh 35x25 cm. Poređati na dno pola tikvica. pa istresti preko njih celokupno meso i prektiti drugom polovinom tikvica. Jaja razbiti, dodati pavlaku, mleko i rendan kačkavalj. Sve dobro izmešati, pa preliti tikvice.
Po želji pri vrhu poređati listiće suve slanine. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena. Prijatno!
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU