Mleveni mak, suvo grožđe i cimet - kolač koji će vas OČARATI (RECEPT)
I posle silnog mesa, jaja i salata, na red je došao kolač. I to ne bilo kakav - pravo iz Bakine kuhinje stiže carstvo mirisa i ukusa.
Potrebno je:
3 jaja
100-150 gr šećera
150 gr brašna
1 prašak za pecivo
100 gr mlevenog maka
100 gr suvog grožđa
250 ml jogurta
1 kašika kisele pavlake
100 ml maslinovog ulja
malo cimeta
1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati vanilin šećer, brašno sa praškom za pecivo ulje i sve dobro izjednačiti. Pleh 24 cm okrugli obložiti pek papirom pa sipati 2/3 testa u pleh i rasporediti.
U ostali deo testa dodati mleveni mak, zatim suvo grožđe malo cimeta i izmešati lagano. Sipati na svetli deo u plehu i rasporediti kašikom.
Peći na 200 stepeni C oko 45-50 min.. Kad se ohladi u plehu izvrnuti i skinuti papir i posuti šećerom u prahu ili rastopljenom čokoladom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU