Rolovana prasetina je praznik za oči i stomak (RECEPT)

05. 05. 2021. 000000 12:04

Foto: Depozitfoto

Ovo je savršen recept za zaposlene domaćice koje, kada ispeku meso, mogu da ga služe uz drugi prilog narednih nekoliko dana.

Pročitajte još: Previše vitamina D uvek izaziva aritmiju, bubrežnu bolest i ono najgore

Sastojci:

  • rolovano svinjsko meso (jedan veći komad)
  • 30 ml maslinovog ulja
  • kašika mlevene paprike
  • čen belog luka
  • kašika meda
  • kašičica majčine dušice
  • so, biber
  • šolja crnog vina

Pročitajte još: Da li ste znali da previše NIZAK UNOS MAGNEZIJUMA značajno povećava rizik od DIJABETESA? Evo kako da to sprečite...

Priprema:

Napravite marinadu za rolovano meso, tako što ćete u činiji pomešate sve začine, dodajte maslinovo ulje, usitnjen beli luk, stavite med i promešajte. Pripremljenom marinadom dobro utrljajte meso sa svih strana, čak i ispod mreže kojom je pričvršćeno. Stavite u frižider da odstoji oko dva sata, a pre pečenja meso treba da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim ga prebacite u tepsiju, sipajte crno vino i pokrijte alu-folijom.

Peče se punih dva sata na 160 stepeni.

Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, oko dva sata. Zatim skinite foliju, pa pecite još 10 minuta na jačoj temperaturi, dok meso ne dobije zlatnu koricu. Pre serviranja skinite mrežu i isecite na parčiće.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK