Mekane pogačice sa MLADIM LUKOM i KAČKAVALJEM! (RECEPT/VIDEO)
Sastojci:
- 2 mlada luka
- 50 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 250 g brašna
- 250 g griza
- kašičica soli, kašičica šećera
- 7 g suvog kvasca
- 30 g sira (kačkavalj)
- origano
- 200 ml mlake vode
- mleko, semenke maka, sir
Pročitajte još: ZDRAVA PICA kao savršena večera za svaku priliku! (RECEPT)
Priprema: Propržite mladi luk 5 minuta na maslinovom ulju (malo posolite).
U posu sipajte brašno, griz, so, šećer, kvasac i promašajte. Zatim dodajte prženi mladi luk, sir, origano i mlaku vodu. Zamesite glatko testo i ostavite sat vremena da nadođe.
Testo zasecite po sredini kako bi se lepo istopio kačkavalj.
Nakon toga, premesite testo i podelite na devet jednakih delova. Umesite ga u loptice.
U tepsiju stavite papir za pečenje i poređajte loptice. Zasecite svaku po sredini i stavite još malo rendanog kačkavalja u sredinu.
Pročitajte još: Uvek ste se pitali kako da spremite KOMORAČ? SICILIJANSKA SALATA je odličan izbor
Premažite testo mlekom i pospite semenom maka.
Pecite u rerni na 250 stepeni oko 25 minuta.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU