Da li ste znali da previše NIZAK UNOS MAGNEZIJUMA značajno povećava rizik od DIJABETESA? Evo kako da to sprečite...
Prenizak unos magnezijuma kroz duže vreme povećava rizik od nastanka najčešćih hroničnih bolesti današnjice, među kojima je i dijabetes tipa 2, pokazuju rezultati analize objavljene u časopisu "Pharmacological Research".
Analiza je pokazala da dodatni unos magnezijuma, putem ishrane, povoljno utiče i na nivo glukoze u krvi i na insulinsku osetljivost, kako kod obolelih od dijabetesa tako i kod ne-dijabetičara.
Pročitajte još: Previše vitamina D uvek izaziva aritmiju, bubrežnu bolest i ono najgore
Magnezijum je mineral od neprocenjive fiziološke važnosti za organizam i ishranom bi trebalo da osiguramo unos od 375 mg dnevno.
Ne samo da hronično nedovoljan unos magnezijuma povećava rizik od nastanka dijabetesa tipa 2, već i osobe koje boluju od dijabetesa češće imaju smanjeni nivo magnezijuma u ćelijama u odnosu na ne-dijabetičare.
Pročitajte još: Žene, pijte CRVENO VINO! Pored osećaja opuštenosti povećaće vam i PLODNOST
Sve više se govori o značaju vode koja sadrži magnezijum, što potvrđuje istraživanje objavljeno u časopisu "Nutrients", koje je pokazalo da je viši nivo magnezijuma u vodi za piće značajno povezan sa nižim rizikom smrtnosti od koronarne bolesti srca.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU