Ideje za današnji praznični POSNI RUČAK: Svi koraci do ukusne riblje čorbe i pasulja (FOTO/VIDEO)
Potrebno je za riblju čorbu:
- 1 veća šargarepa
- 1/2 korena celera
- 1 veća glavca luka
- 1 crvena sveža paprika
- meso od skuvane glave šarana
- 1 oljušten svež paradajz ili iz flaše
- 400 gr soma smrznutog
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- malo belog vina
- malo bibera
- soli ...peršunov list
- ulje..lovorov list
Foto: privatna arhiva
Priprema čorbe:
Šargarepu izrendati, a luk što sitnije iseći kao i koren celera. Sipati malo ulja, pa dinstati. Dodati seckanu papriku, pa ukupno dinstati oko 20 min.
Dodati ribu, crvenu papriku malu šoljicu belog vina i dinstati malo, a zatim dodati vodu da ogrezne. Pred kraj dodati oljušten paradajz i kuvati još par minuta. Voditi računa da se riba ne raskuva. Posoliti pobiberiti i dodati seckan peršun. Ko voli može dodati 2 čena belog luka..
Posni pasulj
Potrebno je:
- 400-500 gr pasulja krupnog
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- lovorov list
- biber u zrnu i mleven
- 30 ml ulja
- 3 čena belog luka
- 1 ravna kašika brašna
- 1 kašičica ml. crvene paprike
- so
Foto: privatna arhiva
Priprema posnog pasulja:
400-500 gr pasulja tetovca dobro oprati naliti malo vode pa ga kuvati 5 min i ocediti vodu i isprati. Naliti vodu dodati na krugove 1 veću šargarepu i veću glavicu luka sitno iseckan.
Ubaciti veću kašiki maslinovog ulja malo zrna bibera i par lisptova lovorovog lista. Kuvati oko sat vremena.
U tiganj iseckati 3 čena belog luka i kašiku brašna dodati 30 ml ulja i pržiti da luk dobije krem boju. Dodati 1 kašičicu paprike ml. crvene i sipati u pasulj. Posoliti pobiberiti i povaditi lovorov list. Po želji može peršunov list.. Srećan vam praznik!
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU