Tradicionalni kolač koji vraća u detinjstvo - MAĐARICA! (RECEPT/VIDEO)
Kore: 600 g brašna, 2 jaja, 100 gr šećera u prahu, 100 gr šećera kristal, 250 gr margarina, 2 dcl kisele pavlake, 1 prasak za pecivo.
Umesiti testo da se ne lepi za ruke i podeliti ga u 5-6 loptica. Po potrebi dodati još malo brašna - ne previše.
Pročitajte još: STARINSKI, rastresit kolač od JABUKA gotov za tili čas! (RECEPT/VIDEO)
Razvaljati na pek papiru uz pomoć celofana. Peći na obrnutoj strani lima na temp. 170-180, 7-10 minuta. Moraju ostati svetle.
Prvi fil: 1,2 l. mleka, 14 kašika brašna, 5 kašika kakaa, 200 gr šećera, čep ruma, 1 margarin, 200 gr čokolade.
Pročitajte još: Šta se SPREMA za USKRS: Ispoštujte tradiciju - OVO treba da sadrži praznična trpeza za doručak, ručak i večeru
Skuvati gustu kremu. Čokoladu i margarin dodati u vruću kremu. Podeliti u 4 jednake zdele.
Mazati već toplu kremu na tople kore.
Opteretiti, ostaviti na sobnoj temperaturi, onda preko noći u frižider. Ujutro glazirati.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU