Limunada sa roštilja: Napitak koji je zaludeo svet! Da li ste ga probali? (VIDEO)
Limunada sa rošilja jedno je od najpopularnijih pića u svetu, a veoma može delovati i osvežavajuće.
Pročitajte još: Ako ste zaboravili na džezvu sa vodom, setite se da je duplo prokuvana voda opasna po zdravlje
Prepolovite pet do šest limunova. Nanesite na polovine limuna tanak sloj šećera. Stavite limun na roštilj tako da ne rešetku položite stranu voća obloženog šećerom. Na umerenoj temperaturi pecite oko 6 do 8 minuta dok se šećer ne karamelizuje.
Sklonite limunove s vatre i pustite da se ohlade 10-ak minuta. Iscedite sok iz grilovanih limunova. Sok pomešajte sa vodom i ostatkom šećera. Mešajte sve dok se ne otopi sav šećer. Preostali limun dobro operite i nasecite na tanke kriške. Dodajte ga ostatku limunade. Pre posluživanja dodajte kocke leda.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU