Zdrava AZIJSKA salata sa susamom i krastavcima - podiže energiju i osvežava! (RECEPT/FOTO)
Sastojci
- 2 rashlađena krastavca
- 2 veće šargarepe
- 1 kašičica soli
- 2 supene kašike sirćeta (poželjno pirinčano sirće)
- sok od limete (dovoljno je pola limete)
- 2-3 kašičice meda
- susamovo ulje
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1/2-1 kašika pečenog susama (možete da kombinujete crni i beli susam)
- 1 mladi luk (uzdužno naseckan)
- 2 kašičice korijandera
Pročitajte još: Salata od CVEĆA i slatkiš sa LAVANDOM, pravo prolećno osveženje (RECEPTI)
Priprema
Nasecite krastavac i šargarepu u obliku nudli (spiralom ili seckom), ukoliko nemate aparate za ovu vrstu seckanja, odaberite svoj zanimljiv oblik (uvek možete da ih nasečete tanko, nožem).
Stavite krastavac u cediljku i posolite sa kašičicom soli, i ostavite 15-20 minuta da se ocedi višak vode.
Salata se jede sveža, ali može da se sačuva i u zatvorenoj posudi u frižideru još 24 sata.
U međuvremenu, u staklenoj činiji pomešajte, sirće, sok od limete, med, susamovo ulje, mlevenu papriku, pečeni susam.
Kada se krastavac isuši, stavite ga u čistu krpu i pokušajte da iscedite što više tečnosti (sve ovo radite nežnim pokretima).
Stavite "nudle" u činiju i prelijte dresingom i ostavite da se natapaju.
Pročitajte još: Kako se sprema PIJANI ŠARAN ? Najukusniji recept za Veliki petak (RECEPT)
Promešajte salatu, ukrasite sa seckanim mladim lukom i korijanderom.
Servira se sveža, odmah po pravljenju.
Ukoliko vam je ostala salata stavite u kontejner koji ne propušta vazduh i stavite u frižider. Tu može da ostane još dan jer će krastavac nastaviti da pušta vodu. Kada budete ponovo servirali, samo ocedite taj višak vode.
Loading...
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU