Predlog za ukusan ručak: Pileći stroganov (FOTO)

Kristina LJubisavljević

23. 04. 2021. 000000 12:00

Foto: Privatna arhiva

Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.

Danasnji predlog za rucak:

Potrebno je:

  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 1 kašika putera
  • 1 glavica crnog luka
  • Biber, so, žalfija
  • 300 gr šampinjona
  • 100 gr slanine
  • 2 dcl vode
  • 2 dcl kisele pavlake
  • 50ml pavlake za kuvanje
  • 100 gr kačkavalja
  • 30gr brašna
  • 2 kašičice crvene slatke paprike
  • Taljatele

Pročitajte još: Pripremite najsavršeniju SARMU za Vaskrs! Tajna je u zapršci i slaninici na dnu lonca (RECEPT)

Priprema:

U dubljem tiganju stavite puter, pa kada se ugrejao stavite luk i propržite. Iseckajte slaninu, pa ubacite da se i ona proprži. Zatim dodajte seckane pečurke dodajte začine biber žalfiju i so. Sve zajedno propržiti dok pečurke ne budu gotove. Ostavite tiganj sa strane. U posudu izmešajte brašno i crvenu slatku papriku.

Piletinu isecite na kockice, pa uvaljajte u mešavinu paprike i brašna. Pržite je oko 5min. na zagrejanom ulju. Zatim je ubacite u pecčrke, luk, slaninu koje ste predhodno pržili. Sipajte 2 dcl vode i ostavite na tihu vatru oko 20 min. Pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom, paprikom (ono sto vam je ostalo), dodajte kiselu pavlaku i rendan kačkavalj.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU