Sočno i ukusno, rešenje za svaki praznik: Kremasti voćni kolač sa višnjama (FOTO/VIDEO)
Potrebni sastojci:
Fil:
- 1/2 l punomasnog mleka
- 2 pudinga vanila
- 1 vanilin šećer po želji
- 100 g šećera
- 50 g maslaca
- 50 ml slatke pavlake
Pročitajte još: Lak i osvežavajući slatkiš: Brza torta sa JAGODAMA (FOTO)
Biskvit:
- 100 g maslaca sobne temperature
- 50 g šećera u prahu
- 3 kom jaja
- 150 g brašna
- 1/2 g praška za pecivo
Za tamni deo još potrebno:
- 1 kašika kvalitetnog kakaoa
- 1 kašika kisele pavlake
- 300 gr višanja iz zamrzivača
- Pleh dimenzija 30x25 cm
Pročitajte još: Idealna za predstojeće praznike: Najbrža SLANA TORTA (FOTO/VIDEO)
Priprema:
- Prvo pripremiti fil:
Skuvati puding u mleku, dodati šećer po želji. Ovu smesu zakuvati u krem u ostatku mleka koje smo zagrejali (vruće mleko prekriti površinu krema prozirnom folijom i ostaviti na hlađenje).
Dok se fil hladi pripremiti biskvit:
Foto: Privatna arhiva
Maslac i šećer u prahu izmešati mikserom i dodavati jedno po jedno jaje (svako sledeće dodajemo tek kad smo dobro umutili prethodno), zatim dodati i prosejano brašno i prašak za pecivo. Podeliti smesu na 2 jednaka dela i u jedan dodati i 1 kašiku kakaoa i 1 kašiku kisele pavlake. U pleh koji obložite pek papirom prvo pažljivo rasporedimo žuti deo i poravnamo, a zatim preko pažljivo prvo manjom kašičicom rasporedimo tamni deo preko, što ravnomernije, preko poređati višnje.
Pročitajte još: Predlog za današnji doručak: Mini pice sa kobasicama i šargarepom (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Peći na 180 stepeni C oko 40 min.
Nastavak fila: U mlak fil dodati izmiksanog 50 g maslaca, a zatim u potpuno ohlađen dodati i 50ml umućene slatke pavlake.
Pročitajte još: Idealne za užinu ili večeru: Recept za PROJICE SA KAČKAVALJEM
Preko ravnomerno rasporediti fil od pudinga i poravnati.
Odozgo može prelivena ili izrendana čokolada. Služiti ohlađen. Uživajte!