Lak i osvežavajući slatkiš: Brza torta sa JAGODAMA (FOTO)

19. 04. 2021. 000000 14:00

Foto: Didi Kičn

Sastojci:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 gr bele čokolade
  • 300 gr jagoda
  • 100 putera
  • mleko
  • 250 gr maskarpone sira
  • 300 ml slatke pavlake
  • šećer
  • 100 gr mleče čokolade

Pročitaje još: Predlog za današnji doručak: Mini pice sa kobasicama i šargarepom (FOTO/VIDEO)

Prvo zagrejte 100 ml. slatke pavlake, prelite preko 100 gr bele čokolade, ostavite par minuta, dobro promešajte i ostavite da se ohladi. Operite 300 gr jagoda, isecite na kocke i ostavite da se ocedi (stavite ih u neku cediljku). U 250 gr. mlevenog keksa sipajte 100 gr otopljenog putera i 5,6 kašika mleka.

Pročitajte još: Idealne za užinu ili večeru: Recept za PROJICE SA KAČKAVALJEM

Promešajte pa stavite u kalup (20 cm), pa čašom, kašikom ili rukama izravnajte keks.

Sada ugrejte 50 ml slatke pavlake, prelite preko 100 gr izlomljene mlečne čokolade, ostavite par minuta, promešajte pa prelite preko keksa, zatim kalup stavite u frižider. U činiju stavite 250 gr maskarpone sira, 300 ml slatke pavlake, 4 kašike šećera i hladnu belu čokoladu, koju ste na početku spremili. Mikserom umutite sve zajedno. Kada ste fil lepo umutili, dodajte oceđene jagode i promešajte špatulom ili varjačom. Ovaj fil stavljate preko ganaš fila i keksa. Vratite kalup u frižider i spremite ponovo ganaš. Zagrejte 100 ml slatke pavlake, pa prelite preko 100 gr izlomljne mlečne čokolade i 40 gr izlomljene crne čokolade. Isto sačekajte par minuta pa lepo sjedinite i prelite preko tortice. Stavite je u frižider na nekih 4, 5 sati, najbolje celu noć. Izvadite iz kalupa, secite i uživajte. Fil je i ovako čvrst, ali ako želite možete u njega staviti i želatin. 

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU