Za nedeljni ručak: Spremamo tradicionalno jelo sa kupusom (FOTO/VIDEO)
18. 04. 2021. 000000 08:40
Potrebno je:
- 1,5 - 2 kg kiselog kupusa
- 200 gr suvih rebara
- 3 krmenadle
- 200 gr suve slanine
- lovorov list
- biber u zrnu
- kašika masti
- aleva paprika
- tucana ljuta paprika
Foto: Privatna arhiva
Priprema:
Kupus iseći na kocke ukoliko je prekiseo malo ga oprati. Poređati u šerpu pola kupusa, zatim odozgo krmenadle suva rebra i suva slanina i pokriti drugim delom kupusa.
Pročitajte još: Kako da savršenih TULUMBI? Korak po korak i biće jednostavno (RECEPT)
Staviti alevu i tucanu papriku, biber u zrnu i lovorov list naliti vodom i kuvati oko dva sata. U toku kuvanja povremeno dolivati vodu.
Foto: Privatna arhiva
Kad se kupus skuva ostaviti malo tečnosti.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU