Idealna za večeru ili užinu: Pita sa piletinom i krem sirom (FOTO)

Kristina LJubisavljević

15. 04. 2021. 000000 13:00

Foto: Didy kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Potrebno vam je 8 srednjih kora, 4 × batak/karabatak, oko 300, 350 gr. krem sira, oko 50 ml. kisele vode, 80, gr. putera, so, biber, origano i tucana paprika. Batake skuvajte, prohladite, odvojte od kosti, pomešajte sa krem sirom, posolite, pobiberite, zaljutite po ukusu.

Pročitajte još: POSNI PUŽIĆI sa ajvarom i mladim lukom: Brza i laka priprema

Kalup 24 cm. premažite puterom. Poređajte 4 kore jednu na drugu, stim sto svaku obavezno premažite rastopljenim puterom i poprskajte sa malo kisele vode. Stavite polovinu fila, zatim na isti način složite još 4 kore, opet svaku premažite puterom i poprskajte sa malo kisele.

Stavite drugu polovinu fila, pa pitu zatvorite sa ivicama kora. Svaku ivicu obavetno premažite puterom i malo poprskajte kiselom vodom. Pecite oko 30 minuta na 200° - 210°.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU