Predstavljamo vam jedini ISPRAVAN način podgrevanja hrane u mikrotalasnoj (VIDEO)
Ponekad je lakše napraviti hranu za više dana, pa je samo podgrevati u mikrotalasnoj. Ali nema ničeg goreg od podgrevanja ostataka koji nakon toga i dalje ostaju hladni. Iako bismo mogli da krivimo našu mikrotalasnu za to, stvar je zapravo u načinu podgrevanja, kako otkriva Real Simple.
Pročitajte još: Oštri noževi, drveni pribor... koje posuđe nikako nije za MAŠINU ZA SUDOVE
Korisnica društvenih mreža @howdoesshe objavila je video u kom je objasnila koji je ispravan način podgrevanja ostataka u mikrotalasnoj.
Stvar je zapravo u slaganju hrane na tanjiru.
Kada hranu stavite na tanjir, uglavnom je stavite u sredinu tanjira, a to nikako nije dobro za podgrevanje. Radio frekvencije mikrotalasne teško dolaze do sredine hrane i unutrašnjost ostaje hladna. Umesto toga, hranu bi trebalo da složite uz ivicu tanjira. Tako će se hrana ravnomerno zagravati.
Pročitajte još: Ovih 7 PRERAĐENIH namirnica su zapravo DOBRE za vaše zdravlje
@howdoesshe Change the way you microwave! So simple! #lifehacks #momhacks #kitchenhacks #cookinghacks
♬ Blue Blood - Heinz Kiessling & Various Artists
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU