Kada vam nestane hleba, odlična zamena su ZAPEČENE SLANE PICA PALAČINKE (FOTO)
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Kada vam nestane hleba, opcije su vam ili da napravite proju ili neku palačinku, što je bio slučaj i naše kuvarice Didi. Ona se odlučila za slane palačinke zapečene u rerni.
Pročitajte još: POSNI PUŽIĆI sa ajvarom i mladim lukom: Brza i laka priprema
Od pravljenja prvobitno osmišljenog jela, do neočekivanih kulinarskih čarolija.
Recept za najbolje i najlakše palačinke sigurno već većina zna, ali za one koji još ne znaju evo šta je potrebno:
U vanglicu stavite jedno jaje, 100 ml mleka, 100 ml vode, 30 ml ulja, 100 gr brašna (belo, speltino, ili koje god volite), so za slanu ili šećer za slatku varijantu. Sve smućkajte štapnim mikserom i odmah pecite.
Od ove mere dobićete 7 komada, od 24 cm.
Pročitajte još: Predlog za užinu ili večeru: Ukusni MEKIKA SENDVIČI (FOTO/VIDEO)
Okrugli kalup premažite puterom, stavite palačinku, pa premažite kečapom, stavite nešto seckacno (šunku, mortadelu, kulen, sudzuk...), pa narendajte kačkavalj. Opet stavite palačinku, premažite je pavlakom, naseckajte masline na kolutove, narendajte kačkavalj.
Stavite preko ponovo palačinku i ponavljajte dok imate palačinke. Po želji stavite i seckane pečurke.
Poslednju palačinku premažite kečapom, narendajte kačkavalj, pospite origanom i ako želite stavite kolutove neke kobasice.
Pročitajte još: Danas kuvamo CARSKO jelo: Sjajan ručak koji krepi dušu i telo na bakin način (RECEPT)
Ubacite u zagrejanu rernu na 200° i pecite 15 minuta. Trebaće vam oko pola sata za sve, preukusno je, a što je najbolje može vam ostati i za doručak.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU