Danas kuvamo CARSKO jelo: Sjajan ručak koji krepi dušu i telo na bakin način (RECEPT)
Danas je na meniju Bakine kuhinje predivan kuvani specijalitet koji će vam ugrejati stomake po ovako hladnom danu. Ljubitelji povrća će tražiti porciju više, a recept možete ponoviti i sledećeg vikenda jer je u pitanju zaista preukusan obrok.
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
2 veće šargarepe
2 paprike zelene
malo smrznutog povrća iz zamrzivača
4 veća krompira
1 koren celera
1 paradajz ili iz flaše 100 ml.
celerov list i peršunov
malo integralnih makarona
1 kašičica crveme ml. paprike
soli ili začina ml. biber
ulja maslinovog
Priprema:
Povrće sve iseći na kockice. Propržiti luk pa dodati ostalo povrće sem krompira.
Prodinstati i dodati crvenu papriku, i sečen krompir kao i sečen paradajz pa naliti vodom i kuvati oko 20 min.
Dodati malo testenine i ostaviti još 10 min da vri, posoliti dodati bibera i peršunovog lista.
Sjajan ručak koji krepi dušu i telo..