Danas kuvamo CARSKO jelo: Sjajan ručak koji krepi dušu i telo na bakin način (RECEPT)

14. 04. 2021. 000000 08:14

Foto: Printscreen Youtube/Bakina kuhinja

Danas je na meniju Bakine kuhinje predivan kuvani specijalitet koji će vam ugrejati stomake po ovako hladnom danu. Ljubitelji povrća će tražiti porciju više, a recept možete ponoviti i sledećeg vikenda jer je u pitanju zaista preukusan obrok.

Potrebno je:
1 glavica crnog luka
2 veće šargarepe
2 paprike zelene
malo smrznutog povrća iz zamrzivača
4 veća krompira
1 koren celera
1 paradajz ili iz flaše 100 ml.
celerov list i peršunov
malo integralnih makarona
1 kašičica crveme ml. paprike
 soli ili začina ml. biber
ulja maslinovog

Priprema:

Povrće sve iseći na kockice. Propržiti luk pa dodati  ostalo povrće sem krompira. 
Prodinstati i dodati crvenu papriku, i sečen krompir kao i sečen paradajz pa naliti vodom i kuvati oko 20 min.

Dodati malo testenine i ostaviti još 10 min da vri, posoliti dodati bibera i peršunovog lista. 
Sjajan ručak koji krepi dušu i telo..