POSNI PUŽIĆI sa ajvarom i mladim lukom: Brza i laka priprema

Kristina LJubisavljević

12. 04. 2021. 000000 14:00

Foto: Didy kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Danas spremamo posne pužiće sa ajvarom i mladim lukom.

U vanglicu stavite 20 gr. kvasca, 200 ml. tople vode, 6 kašika ulja i jednu kašičicu šećera, promešajte da se kvasac istopi, zatim dodajte malo po malo 360 gr. brašna (meko, tip 400) i pola kašičice soli.

Pročitajte još: NJih svi volimo, a sada ih spremamo u drugačijem izdanju: Pravimo KROFNE (FOTO/VIDEO)

Zamesite testo, stavite vanglicu u kesu da n adolazi 15,minuta. Zatim premesite i ostavite da se udvosteuči. 110 gr. margarina, izvadite 2 sata ranije, da omekša i lepo ga umutite sa dve kašike ajvara (ako zaboravite, sa fenom za kosu, omekša za 2 minuta).

Dve veze mladog luka, naseckjate na kolutove, malo posolite i ostavite da omekša. Kada je testo nadošlo, premesite ga, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite u pravougaonik, premažite mešavinom margarina i ajvara, zatim ravnomerno rasporedite mladi luk. Urolajte i secite na oko 4 cm. debljine.

Pročitajte još: Ako nemate ideju za današnji ručak, PREDLAŽEMO: Posne pljeskavice sa pirinčem i ovsenim pahuljicama (FOTO/VIDEO)

Poređajte pužiće u pleh, obložen pek papirom. Ostavite ih da nadođu 10 - ak minuta, pa ubacite u rernu zagrejanu na 220° - 230°. Pecite ih oko 15, 20 minuta u zavisnosti od rerne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU