Ako nemate ideju za današnji ručak, PREDLAŽEMO: Posne pljeskavice sa pirinčem i ovsenim pahuljicama (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 1 šolja od 100 gr kuvanog pirinča
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 2 krompira
- 1 veza mladog cnog i belog luka
- začin suvi ili so
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- mleveni biber
- 1 kašika prezli
- ulje
- malo sode bikarbone
- seckan peršunov list
Pročitajte još: Kako da uz pomoć KUPUSA i SODE dobijete kraljevsku boju jaja: Bez trunke hemije, rezultati su FANTASTIČNI (VIDEO)
Priprema:
Skuvati pirinač, a pahuljice obariti 2-3 min. Krompir skuvati zajedno sa pirinčem. Krompir izgnječiti, pahuljice procediti. Sve izmešati.
Foto: Privatna arhiva
Dodati seckan crni i beli luk, crvenu mlevenu papriku, začin ili so, biber, malo sode bikarbone i seckan peršunov list.
Pročitajte još: Kako da spremite JAGNJETINU U RERNI ZA VASKRS: Recept za pečenje sa hrskavom kožicom, sočno kao ispod SAĆA!
Foto: Privatna arhiva
Sve rukama dobro izmesiti praviti kuglice pa ih pritisnuti u pljeskavicu, provući kroz prezle i ređati na poslužavnik. Pržiti u ulju da lepo porumene. Ne treba ih okretati dok se lepo ne zapeku sa jedne strane. Vaditi na papirnu salvetu da upiju višak masnoće. Savršenog ukusa.
Prijatno!