POSNA TRPEZA: Pužići sa ajvarom i mladim lukom su idealan obrok u danima posta (FOTO)
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Današnje jelo je posno u skladu sa danima posta koji još traju. A pravimo pužiće sa ajvarom i mladim lukom.
Testo je predivno. Spremaju se lako i brzo, a evo i recepta.
Pročitajte još: Zasladite se domaćom poslasticom: Posni kroasani sa džemom i orasima (FOTO)
U vanglicu stavite 20 gr kvasca, 200 ml tople vode, 6 kašika ulja i jednu kašičicu šećera, promešajte da se kvasac istopi, zatim dodajte malo po malo 360 gr brašna (meko, tip 400) i pola kašičice soli.
Zamesite testo, stavite vanglicu u kesu da nadolazi 15 minuta. Zatim premesite i ostavite da se udvostruči.
Margarina 110 gr, izvadite 2 sata ranije, da omekša i lepo ga umutite sa dve kašike ajvara (ako zaboravite, sa fenom za kosu, omekša za 2 minuta).
Pročitajte još: Savršena večera za celu porodicu: PICA na drugačiji način (RECEPT)
Dve veze mladog luka, naseckjate na kolutove, malo posolite i ostavite da omekša.
Kada je testo nadošlo, premesite ga, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite u pravougaonik, premažite mešavinom margarina i ajvara, zatim ravnomerno rasporedite mladi luk.
Urolajte i secite na oko 4 cm debljine. Poređajte pužiće u pleh, obložen pek papirom. Ostavite ih da nadođu 10-ak minuta, pa ubacite u rernu zagrejanu na 220°-230°. Pecite ih oko 15, 20 minuta u zavisnosti od rerne.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU