Čudan običaj spremanja hrane: Da li biste probali KROMPIR kuvan na PESKU?

07. 04. 2021. 000000 15:20

Foto: Printscreen / Instagram / foodie_incarnate

U Indiji ljudi koriste mnoga pomoćna sredstva iz prirode kako bi nešto skuvali ili spremili, a nećete verovati, jedan od njih je upravo - pesak!

Pročitajte još: Šta prvo uočavate na slici? Životinja koju vidite govori kakav ste tip ličnosti (FOTO)

Pesak se koristi za spremanje riže i kikirikija

Ulični prodavac u državi Utar Pradeš koristi presak kako bi skuvao krompir...

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amar Sirohi (@foodie_incarnate)

U severnom delu indije ljudi koriste pesak za spremanje kikirikija i riže, ali pesak je dobar i za pripremanje ukusnog krompira.

Pročitajte još: KAKO SE PIŠE: Vi ili vi? Pravila pisanja velikog slova prilikom persiranja

Jedan bloger, pod nazivom Amar Sirohi, objavio je na Instagramu kako jedan ulični prodavac hrane sprema ovaj neobični specijalitet. U posudu punu peska ubacio je krompir koji je kuvao oko 20 minuta, a potom ga je servirao uz sos od korijandera, paradajza, đumbira i belog luka. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU