Raskošna pogača koja će biti deo svakog praznika: Fogača sa slaninom (FOTO)
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 25 gr. kvasca
- 250 ml. tople vode
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica soli
- 350 gr. brašna meko tip 400
- 100 ml. maslinovog uulja
- masline, paradajz, slaninica, origano, bosiljak po ukusu
Pročitajte još: Domaći, a prefinjen: Bakin kolač oduševiće sve generacije (FOTO/VIDEO)
Uputstvo za pripremu:
U vanglicu stavite kvasac, toplu vodu, šećer i ulje. Promešajte da se kvasac istopi. Kada se kvasac istopio, dodajte polovinu brašna i so, sjedinite. Zatim dodajte i ostatak brašna i zamesite testo. Dobićete mekše testo. Prelite testo sa 3 kašike maslinovog ulja i ostavite da nadolazi oko 30 minuta.
Foto: Didy Kitchen
2. Kad testo nadođe, izgledaće ovako.
Foto: Didy Kitchen
3. U pleh sipajte 3 kašike ulja, testo malo premesite i stavite u pleh. Razvucite ga u plehu rukama da dobije ovako "rupice" od prstiju i prelite sa 100 ml. maslinovog ulja. Ostavite ga nadolazi oko 20 minuta.
Pročitajte još: Uživaćete u svakom zalogaju: Danas pripremamo SALATU SA PRASETINOM (FOTO)
Foto: Didy Kitchen
4. Dok testo nadolazi u tepsiji, pripremite masline, paradajz, slaninicu.... Ovo je bio moj izbor. Vi možete staviti i sušeni paradajz, grančice ruzmarina, beli luk...
Foto: Didy Kitchen
5. Kada je testo nadošlo, stavite sastojke koje ste pripremili. Ostavite da nadolazi još 10 minuta i stavite u zagrejanu rernu na 240 stepeni oko 25 minuta, sve zavisi od rerne. Prijatno
Pročitajte još: Pikantni ručak je tu: Preukusne prolećne SARMICE OD BLITVE sa mirođija sosom (FOTO/VIDEO)
Foto: Didy Kitchen
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU