Domaći, a prefinjen: Bakin kolač oduševiće sve generacije (FOTO/VIDEO)

07. 04. 2021. 000000 08:45

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 100 gr šećera
  • 4-5 jabuka srednje veličine
  • 100 gr oraha, malo cimeta
  • 200 gr suvog grožđa
  • 100 ml ulja
  • riban korica limuna
  • 1 čapša od jogurta (200 gr) griza
  • 1 čaša brašna
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, 100 gr suvog grožđa, koricu limuna  ulje, griz i sve dobro izjednačiti.

Pročitajte još: Krofne od samo DVA SASTOJKA za kojima je POLUDEO internet! I dete bi ih napravilo, a NEODOLJIVE su! (RECEPT)

Foto: Privatna arhiva

Jabuke izrendati, dodati po želji šećera da malo odstoje, pa ih iscediti ili im dodajte 1 kašiku griza da upije tečnost. Dodajte u jabude cimeta i suvo grožđe. Kuglof podmažite i pospite brašnom ili obložite folijom. Testo podelite na tri dela, a jabuke na dva.

Foto: Privatna arhiva

Na dno stavite prvu trećinu testa pa pola jabuka, zatim testo i drugi deo jabuka. Završite sa testom. Lepo poravnajte. Rernu ugrejte na 210 stepeni C pa pecite 30 min., pa smanjite na 200 stepeni i pokrito odozgo folijom. 

Pročitajte još: Uživaćete u svakom zalogaju: Danas pripremamo SALATU SA PRASETINOM (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Pecite još pola sata. Kolač neka stoji pokriven u kuglofu da se ohladi koliko možete biti strpljivi da ga možete bolje izvaditi. Pospite prah šećerom i vanilin šećerom. Tako rastresit mirisan sočan.

Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU