Nežan kolač koji se topi u ustima: Napravite sočnu poslasticu za celu porodicu koja može biti i POSNA i MRSNA (FOTO/VIDEO)
Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.
Pročitajte još: VEČERA zbog koje će ukućani POLIZATI prste: Zapečene PALAČINKE sa mlevenim mesom za samo pola sata (RECEPT)
Potrebno vam je: (Solja od 3dcl vam je mera)
- 3 šolje brašna
- 2 šolje šećera
- 2 šolje mleka
- 1 šolja ulja
- 200gr mlevenog maka
- 1 prašak za pecivo
Premaz: Pekmez od kajsija (kiseliji) po želji pomešajte sa mlevenim orahom, može i bez glazura od čokolade.
Pročitajte još: Brzo se prave, a odlično idu uz kaficu i druženje: Hrskavi medeni kolačići sa pahuljicama (FOTO/VIDEO)
Priprema: Prvo pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Dobro sjedinite i dodajte mleko i ulje, zatim na kraju dodate mak i sve lepo sjedinite. Gotovu smesu sipajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 min. Gotov kolač ostavite da se prohladi. Kada se kolač prohladio, premazete ga debljim slojem pekmezom od kajsija, ostavite kolač u frizider dok pravite glazuru od čokolade. Izvadite kolač, prelijte glazurom i vratite u frižider da se glazura stegne, zatim ga poslužite. Ko posti isto može praviti ovaj slatkiš samo umesto mleka koristite vodu i od gore stavite samo pekmez od kajsija i možete koristiti posnu čokoladu.
Prijatno!