VEČERA zbog koje će ukućani POLIZATI prste: Zapečene PALAČINKE sa mlevenim mesom za samo pola sata (RECEPT)
Svi volimo palačinke i u slanoj verziji, posebno zapečene palačinke. Dosnosimo vam savršen recept koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a garantujemo da će svi ukućani biti oduševljeni.
Pročitajte još: Devojke, evo REŠENJA! Za čišćenje četke za šminku treba vam sapun i LEGO KOCKA (VIDEO)
Testo za palačinke:
- 2 jaja
- malo soli
- 3 kašike ulja
- 300 mililitara mleka
- 300 mililitara kisele vode
- 200 grama brašna.
Sve dobro mikserom umutiti i pržiti palačinke, ravnomerno sa obe strane. Od ove smese trebalo ni da ispadne oko 12 palačinki, ali sve zavisi od prečnika tiganja.
Priprema fila:
Upržiti 2 glavice iseckanog crnog luka, pa dodati mleveno meso. Dinstati dok ne bude gotovo. Skloniti sa ringle i začiniti. Po želji, ukoliko želite sočnije palačinke, izmiksati još 2 sveža paradajza i pomešati u mleveno meso.
Pročitajte još: Moćni sastojak ĐUMBIRA ima jako delovanje u borbi protiv infekcija: Zašto bi češće trebalo da se nađe na meniju?
Na svaku palačinku stavljati fil od mlevenog mesa i uvijati ih. Ređati u vatrostalnu posudu u krug, kao pitu.
Priprema preliva:
Pročitajte još: Eliksir mladosti sa naše pijace košta 45 dinara, a sprečava bore
Umutiti 2 jaja i 1 kiselu pavlaku i preliti preko palačinki. Posuti sa 100 grama rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU