Zašto ČAJ OD KURKUME treba da postane deo menija? NJegove zdravstvene prednosti su velike
Smatra se eliksirom, ima antioksidansno dejstvo i brojne zdravstvene pogodnosti.
Blagodeti kurkume
Ona ne samo da pospešuje raspoloženje, već se koristi u medicini za sprečavanje upala, gljivičnih infekcija i ima antimikotičko dejstvo. Zovu je “žuto zlato” zbog brojnih prednosti koje ima. Ona može da pospeši rad mozga, sprečava zgrušavanje krvi i leči depresiju. Mnogi lekari smatraju da pomaže i kod hipertenzije, impotencije, leči akne, smanjuje rizik od moždanog udara, kao i rizik od raka bubrega.
Pročitajte još: Poboljšava varenje, utiče na zdravlje kostiju... Zašto treba da zavolimo KEFIR?
Kako se koristi?
Kurkuma je pre svega začin, koji se najčešće dodaje raznim jelima radi lepšeg ukusa. Postoje brojni sosevi koji se prirpemaju uz meso, kao i razne smese, a čaj od kurkume je jedan od najtraženijih. Pored toga može se dodavati raznim smutijima, u supu, kajganu, a može se posuti i preko grilovanog povrća.
Pročitajte još: Rešite se napetosti i smanjite TAMNE PODOČNJAKE za 30 sekundi: Jednostavno je
Kako se pravi čaj od kurkume I zašto je popularan?
Poznato je da kurkuma ima protivupalna dejstva, pa je čaj od ove namirnice pogodan kao lek za bolove u grlu. Lekari smatraju da ovaj napitak može na najbrži način da oporavi upalne procese i da je fantastičan kao zamena antibioticima. Čaj se pripema tako što u prokuvalu vodu dodate 2 kašike kurkume, a zatim ostavite 10 minuta da se prohladi. Procedite ga i dodajte med ili limun po želji.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU