Lagan ručak od povrća: Napravite sataraš ili bećarac (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

03. 04. 2021. 000000 14:00

Foto: Didy kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 3 veće glavice crnog luka
  • 700 gr. paprika
  • 500 gr. paradajza
  • 6 kašika ulja
  • peršun
  • so, biber, tucana paprika po ukusu
  • 2 jaja
  • 1 kašičica aleve paprike

Uputstvo za pripremu

Isecite luk na rebarca, papriku na srednje kocke i paradajz na sitne kocke.

Pročitajte još: Zanimljiv KOLAČ OD BANANA: Spremite brzo i lako (FOTO/VIDEO)

U šerpu sipajte ulje, kada se ugreje ubacite luk i so, dinstajte 10 - ak minuta, kada je luk omekšao ubacite papriku i oko 50 ml. vode. ostavite da se kuva 20 - ak minuta zatim dodajte i paradajz, alevu papriku, seckani peršun.

Biber, tucanu papriku, dodajte po vašem ukusu. Kada su se svi sastojci lepo skuvali, izmutite jaja i uz mešanje dodajte u satarš/bećarac.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU