Lagan ručak od povrća: Napravite sataraš ili bećarac (RECEPT)
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 3 veće glavice crnog luka
- 700 gr. paprika
- 500 gr. paradajza
- 6 kašika ulja
- peršun
- so, biber, tucana paprika po ukusu
- 2 jaja
- 1 kašičica aleve paprike
Uputstvo za pripremu
Isecite luk na rebarca, papriku na srednje kocke i paradajz na sitne kocke.
Pročitajte još: Zanimljiv KOLAČ OD BANANA: Spremite brzo i lako (FOTO/VIDEO)
U šerpu sipajte ulje, kada se ugreje ubacite luk i so, dinstajte 10 - ak minuta, kada je luk omekšao ubacite papriku i oko 50 ml. vode. ostavite da se kuva 20 - ak minuta zatim dodajte i paradajz, alevu papriku, seckani peršun.
Biber, tucanu papriku, dodajte po vašem ukusu. Kada su se svi sastojci lepo skuvali, izmutite jaja i uz mešanje dodajte u satarš/bećarac.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU