Ideja za užinu: ŠTAPIĆI sa belim lukom i mirođijom (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

31. 03. 2021. 000000 13:40

Foto: Didy kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 20 gr. kvasca
  • 150 ml. tople vode
  • 50 ml. toplog mleka
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašićica soli
  • 370 gr. brašna meko tip 400
  • 50 gr. margarina
  • 60 gr. putera
  • 7 čena belog luka
  • šaka mirođije

Uputstvo za pripremu

U vanglicu stavite kvasac, tolpo mleko, toplu vodu, šećer i ulje. Promešate da se kvasac istopi. Kada se kvasac istopio dodajete so, brašno i mesite dok ne dobijete lepo sjedinjenu lopticu. Testo ostavite da nadolazi oko 30 minuta.

Pročitajte još: Današnji posni ručak: Potrebna su vam INTEGRALNA BRAŠNA I KUPUS (FOTO/VIDEO)

Kada je testo nadošlo izgledaće ovako. Beli luk izrendajte na sitno rende, a mirođiju sitno iseckajte.

Premesite testo, stavite na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razvucite tanku koru. Narendajte margarin i puter, zatim stavite mirođiju i beli luk i lagano pritisnite rukama preko testa. Testo presavite do polovine...

Drugi deo testa savite preko već savijenog dela testa. Narendajte ostatak putera i margarina. Ponovo preklopite testo i ostavite da odstoji 10 minuta.

Pročitajte još: Osvežite dom u duhu PROLEĆA: Promenite ove 4 stvari

Oklagijom razvucite testo, isecite i rolajte. Ostavite štapiće da nadolaze. Rernu uključite na 250 stepeni. Pre pečenja štapiće premažite mesavinom maslinovog ulja i mleka. Stavite štapiće u zagrejanu rernu i pecite ih oko 20 minuta u zavisnosti od rerne. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU