Malo drugačiji način pripreme: Kako se sprema PILETINA U PIVU?
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 3 komada pilećeg mesa bataka + karabatak
- 2 glavice crvenog/crnog luka
- 350 ml. piva
- 150 ml. vode
- 5 kašika ulja
- 1/2 kašičice aleve paprike
- 3 čena belog luka
- so, biber, tucana paprika po ukusu
Pročitajte još: Današnji posni ručak: Potrebna su vam INTEGRALNA BRAŠNA I KUPUS (FOTO/VIDEO)
Uputstvo za pripremu:
Piletinu posolite, pobiberite, sipajte 2 kašike ulja, alevu papriku, tucanu papriku i beli luk isečen na kockice. Možete pripremati odmah, a možete i ostaviti par sati ili celu noć u začinima.
U šerpu sipajte preostalo ulje i propržite piletinu par minuta, da malo uhvati koricu. Kada je piletina uhvatila koricu, dodajte crni luk isečen na kockice, propržite sve zajedno još par minuta.
Pročitajte još: Osvežite dom u duhu PROLEĆA: Promenite ove 4 stvari
Zatim dodajte pivo, vodu, poklopite i dinstajte oko 50 minuta. Kad su se pivo i voda ukuvali, gotova piletina će izgledati ovako. Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU