Malo drugačiji način pripreme: Kako se sprema PILETINA U PIVU?

Kristina LJubisavljević

28. 03. 2021. 000000 13:40

Foto: Printscreen/ Didy Kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 3 komada pilećeg mesa bataka + karabatak
  • 2 glavice crvenog/crnog luka
  • 350 ml. piva
  • 150 ml. vode
  • 5 kašika ulja
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • 3 čena belog luka
  • so, biber, tucana paprika po ukusu

Pročitajte još: Današnji posni ručak: Potrebna su vam INTEGRALNA BRAŠNA I KUPUS (FOTO/VIDEO)

Uputstvo za pripremu:

Piletinu posolite, pobiberite, sipajte 2 kašike ulja, alevu papriku, tucanu papriku i beli luk isečen na kockice. Možete pripremati odmah, a možete i ostaviti par sati ili celu noć u začinima.

U šerpu sipajte preostalo ulje i propržite piletinu par minuta, da malo uhvati koricu. Kada je piletina uhvatila koricu, dodajte crni luk isečen na kockice, propržite sve zajedno još par minuta.

Pročitajte još: Osvežite dom u duhu PROLEĆA: Promenite ove 4 stvari

Zatim dodajte pivo, vodu, poklopite i dinstajte oko 50 minuta. Kad su se pivo i voda ukuvali, gotova piletina će izgledati ovako. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU