Recept za domaći BUREK SA MESOM kao iz pekare
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 500 gr. tankih kora u ovom paketu je 21 komad
- 450 gr. mlevenog mesa svinjsko ili juneće (koje više volite)
- 2 veće glavice luka
- 400 ml. kisele vode
- 50 gr. putera
- 1 kašičica senfa
- ulje
- so, biber, tucana paprika po ukusu
- prstohvat praška za pecivo
Uputstvo za pripremu:
U tiganj sipajte ulje, luk isecite na kockice i stavite u tiganj, dodajte malo soli i vode, dinstajte dok ne omekša, zatim dodajte meso, so, biber, senf, tucanju papriku. Meso bude gotovo za 7 - 8 minuta.
Pročitajte još: Današnji posni ručak: Potrebna su vam INTEGRALNA BRAŠNA I KUPUS (FOTO/VIDEO)
Dve kore sklonite sa strane, ostale isecite na trake. Dobro nauljite tepsiju i stavite dve cele kore na dno, zatim 1/4 trakica stavite u pleh i na njih iseckajte komadiće putera.
Uzmite još 1/4 trakica, na njih stavite malo ulja, komadiče putera i proprženo meso.
Ponovo 1/4 trakica, komadići putera. Stavite i preostale trakice,komadiće putera, malo ulja. Uzmite 400 ml. kisele vode, prstohvat praška za pecivo i soli po ukusu. Promešajte i prelite preko kora. Pecite burek u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 50 minuta, u zavisnosti od rerne.
Pročitajte još: Osvežite dom u duhu PROLEĆA: Promenite ove 4 stvari
Stavite veći pleh preko okrugle tepsije i okrenite burek. Ukoliko ide "malo teže" odvojite ga nožem od ivica (naravno ukoliko pleh nije teflonski,ukoliko jeste ne bi trebao da "zalepi"). Vratite burek u tepsiju. Prijatno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU