Hamantašen kolačići: Paketići punjeni slašću! (RECEPT)

26. 03. 2021. 000000 14:10

Foto: Depozitfoto

Hamantašen kolačići su testo u kojem se krije punjenje. Pune se džemom, čak i čokoladom. Ovog puta su punjeni makom.

Pročitajte još: Osvežite dom u duhu PROLEĆA: Promenite ove 4 stvari

Potrebno je:

Zla dela postala slatka
Jevreji na Purim jedu hamantašen, slatke keksiće, nazvane po gorkom Hamanu. Kolačići simbolizuju preokret - kako su se Haman i njegova zla dela pretvorila u izvor slatkoće.
  • 2 šolje šećera
  • 1/3 šolje ulja
  • 1/3 šolje putera ili margarina
  • 3 jajeta
  • 4 šolje brašna
  • 1/2 šolje soka od pomorandže
  • kesica praška za pecivo
  • kašičica soli
  • umućeno jaje
  • 400 g mlevenog maka
  • šolja mleka

Skuvajte mak sa šoljom mleka i šoljom šećera i ostavite da se hladi. Umutite margarin, ulje i šolju šećera. Dodajte jaja i pomorandžin sok i sve dobro izmešajte, pa dospite brašno i prašak za pecivo, lagano mešajući.

Spremite šolju i mak i počnite!

Podelite testo na četiri dela, pa svaki rastanjite veoma tanko, na dasci posutoj brašnom. Čašom vadite krugove od testa. Na sredinu svakog od njih stavite po pola kašičice fila. Savijte testo i njime pokrijte punjenje tako da formirate trouglove. Srednji deo testa sa filom ne mora biti baš pokriven u potpunosti.

Pročitajte još: Šta se nalazi na vašem radnom stolu? FENG ŠUI kaže da treba da izgleda ovako

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Premažite kolače umućenim jajetom i poslažite ih u podmazan pleh. Smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite 15-20 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU