Kako da znate da li je paradajz DOMAĆI ili "NAKLJUKAN" hemijom: U pitanju je jednostavan TRIK
Kada kupujete povrće i voće na pijaci, većina prodavaca će vas ubeđivati da su njihovi proizvodi 100 odsto organski, da su gajeni bez dodavanja hemikalija, pesticida i raznih štetnih sredstava...
A da li je zaista tako? Kako da znate da ne pokušavaju da vas prevare?
Ranije se smatralo da je jedan od kriterijuma za odabir "organskog" povrća i voća oblik ploda. Na primer, ako su svi paradajzi jednake veličine i boje, najverovatnije su "prskani".
Šef kuhinje jednog poznatog restorana kaže da je nešto drugo presudno. Jedan vrlo jednostavan trik otrkiće da li pokušavaju da vas prevare.
"Lagano rikom pritisnite paradajz. Ako i pored pritiska ostaje čvrst, i ako su svi u gajbici takvi - 100 procentno su korištene hemikalije u uzgoju. Pravi 'domaći' paradajz će malo omekšati kada ga pritisnete", otkrio je kuvar.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU