ZDRAVLJE na tanjiru: Otkrivamo tajnu BELOG POVRĆA za jačanje imuniteta
Zdravlje na usta ulazi, posebno ako je reč o belom povrću. Uprkos nepisanom pravilu da što više boja hrana ima, to je hrana bolja, belo povrće u koje spadaju karfiol, luk, pečurke, krompir, često je zanemareno. Belo povrće ključno je za zdravlje organizma jer mu pruža sva neophodna vlakna, vitamine i minerale.
Pročitajte još: Rešite se zapušenog nosa pomoću SODE BIKARBONE
Redovnim konzumiranjem karfiola utiče se i na prevenciju raka
Karfiol sadrži folnu kiselinu koja je važna za jačanje koštanog tkiva i poboljšanje zdravlja krvnih sudova i cirkulaciju. Redovnim konzumiranjem ovog povrća utiče se i na prevenciju raka. Bogat je vlaknima, a siromašan mastima.
Beli luk je dobar u borbi protiv prehlade i gripa. Upotrebljava se u lečenju disajnih organa, glavobolje, nesvestice, leči kožne bolesti i bolesnu džigericu. Mešavina belog luka, limuna i meda usporava proces starenja organizma.
Pročitajte još: Peršun i korijander: Upotreba, ukus i zdravstvene benificije
Crni luk ima ljut i jak miris kao posledicu eteričnih ulja. Antiinflamatorno dejstvo luka olakšava neugodnost od artritisa i smanjuje rizik od raka, srčanih oboljenja i dijabetesa. Osim toga, jača imunitet.
Pročitajte još: Pomorandža sprečava upalu grla, štiti zube, a maska od nje čini čudo za lice
Beli krompir daje više kalijuma i vlakana od drugog povrća ili voća. On obezbeđuje vitamin C, vitamin B6 i magnezijum. Sadrži puno skroba koje je odlično za varenje, deluje anti kancerogeno i protiv visokog holesterola. Bogat je ugljenim hidratima koji telu daju potrebnu energiju.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU