Odličan recept za sve koji vole povrće: Pravimo ZAPEČENU BORANIJU (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

23. 03. 2021. 000000 11:20

Foto: Instagram/ kuvarice_manje_zbori

Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 zelen
  • 1/2 celera
  • 1 tikvica
  • 500gr boranije
  • 3 isečene paprike
  • 2 krompira isečena na kockice
  • 3dcl paradajz pirea

Pročitajte još: Savršena poslastica sa kojom nećete pogrešiti: Palačinke sa speltinim brašnom (FOTO)

Sveži začini:

  • mirođija
  • list peršuna
  • celer list
  • suvi začin, biber, so...

Krmenadle, količina po želji u zavisnosti koliko osoba ima.

Priprema:

Crni i beli luk propržite. Luku dodate sečenu papriku. Zatim dodate izrendanu šargarepu, tikvicu, malo celera, zelen, dodate boraniju, krompir, paradajz pire, malo vode, začine. Poklopite i ostavite da se kuva.

Krmenadle začinite i spustite u dublju šerpu gde ste sipali malo ulja i vode. Dinstate ih uz povremeno dodavanje vode.

Pročitajte još: Odličan recept prepun zdravih namirnica: Baka Jela priprema buket šarenila na jednom tanjiru (FOTO/VIDEO)

Gotovo povrće stavite u vatrostalnu činiju, preko povrća stavite gotove krmenadle, prekrijete folijom i spustite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni 15min, zatim skinete foliju i vratite sve u rernu na još 5min. Brz i ukusan ručak je gotov. Možete uz ovo jelo dodati kiselu pavlaku i salatu po želji. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU