Vreme je za desert koji će naterati ukućane da POLIŽU PRSTE: Napravite neprikosnovenu Rafaelo čiz tortu (FOTO)
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Današnji recept je za Rafaelo čiz torticu koja se topi u ustima. Pripremite se i napravite ovu ukusnu poslasticu za kraj vikenda.
Pročitajte još: Savršena poslastica sa kojom nećete pogrešiti: Palačinke sa speltinim brašnom (FOTO)
Naša kuvarica Didi je tortu pravila u kalupu 14 cm.
Za koricu vam je potrebno:
- 120 gr mlevenog keksa
- 80 gr mlevenog badema
- 100 gr otopljenog putera i
- 3, 4 kašike mleka
Pročitajte još: Odličan recept prepun zdravih namirnica: Baka Jela priprema buket šarenila na jednom tanjiru (FOTO/VIDEO)
Priprema:
Sve sastoje pomešajte i stavite u kalup, tako da pokrijete dno i ivice kalupa. Lepo pritisnite i dno i sa strane, izravnajte, pa stavite u rernu, zagrejanu na 180°, na 10 minuta.
Nakon 10 minuta izvadite kalup iz rerne i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite fil.
U činiju stavite 250 gr maskarpone sira, 100 ml slatke pavlake, 200 gr mlečnog krema sa komadićima kokosa i jednu kašiku prah šećera. Sve zajedno umutite mikserom.
Pročitajte još: Čaroban kuglof sa pistaćima: Raj za oči i blaženstvo za usta!
Stavite fil na pečenu koricu, propržite malo kokosa i pospite preko fila. Ostavite u frižider na 3, 4 sata, a najbolje preko noći. Ako volite slađe, možete i u koricu staviti kašiku prah šećera.
Tortica je preukusna, kao da jedete rafelo. Fil je tako kremast, a u kombinaciji sa hrskavom koricom je neodoljiv. Sprema se veoma brzo, a posle vam ostaje samo da se prepustite uživanju u ovom delikatesu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU