Vreme je za desert koji će naterati ukućane da POLIŽU PRSTE: Napravite neprikosnovenu Rafaelo čiz tortu (FOTO)

21. 03. 2021. 000000 14:00

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Današnji recept je za Rafaelo čiz torticu koja se topi u ustima. Pripremite se i napravite ovu ukusnu poslasticu za kraj vikenda.

Pročitajte još: Savršena poslastica sa kojom nećete pogrešiti: Palačinke sa speltinim brašnom (FOTO)

Naša kuvarica Didi je tortu pravila u kalupu 14 cm.

Za koricu vam je potrebno:

  • 120 gr mlevenog keksa
  • 80 gr mlevenog badema
  • 100 gr otopljenog putera i
  • 3, 4 kašike mleka

Pročitajte još: Odličan recept prepun zdravih namirnica: Baka Jela priprema buket šarenila na jednom tanjiru (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Sve sastoje pomešajte i stavite u kalup, tako da pokrijete dno i ivice kalupa. Lepo pritisnite i dno i sa strane, izravnajte, pa stavite u rernu, zagrejanu na 180°, na 10 minuta.

Nakon 10 minuta izvadite kalup iz rerne i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite fil.

U činiju stavite 250 gr maskarpone sira, 100 ml slatke pavlake, 200 gr mlečnog krema sa komadićima kokosa i jednu kašiku prah šećera. Sve zajedno umutite mikserom.

Pročitajte još: Čaroban kuglof sa pistaćima: Raj za oči i blaženstvo za usta!

Stavite fil na pečenu koricu, propržite malo kokosa i pospite preko fila. Ostavite u frižider na 3, 4 sata, a najbolje preko noći. Ako volite slađe, možete i u koricu staviti kašiku prah šećera.

Tortica je preukusna, kao da jedete rafelo. Fil je tako kremast, a u kombinaciji sa hrskavom koricom je neodoljiv. Sprema se veoma brzo, a posle vam ostaje samo da se prepustite uživanju u ovom delikatesu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU