RUSKI eliksir koji čisti krvnu sliku (RECEPT)

20. 03. 2021. 000000 19:30

Foto: Depositphotos

Krvnaslika prvi je pokazatelj da nešto nije u redu sa zdravstvenim stanjem našeg organizma

Posledično, loša krvna slika, nizak nivo hemoglobina i anemija ne daju našem organizmu dovoljno imuniteta da se zaštiti od spoljašnjih virusa i infekcija koje nam prete. Okretanje prirodnim eleksirima koji će ojačati našu krvnu sliku i ojačati imunitet najbolje su rešenje u uslovima svetske pandemije korona virusa.

Pročitajte još: Šest iznenađujućih načina za korišćenje MASLINOVOG ULJA u domovima

Med takođe sadrži dosta minerala - kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe, bakar, jod i cink

U narodnoj medicini postoji više recepata za povećanje hemoglobina u krvi. Donosimo vam eleksir, koji u Rusiji smatraju vitaminskom bombom koji je izuzetno je dobar i proveren lik za povećanje hemoglobina, podizanje nivoa krvnih zrnaca i poboljšanje opšte krvne slike. Ovaj eleksir može se koristiti i ukoliko je vaša slika dobra, obzirom da sadrži sve neophodne vitamine koji jašaju opšte stanje organizma i imunitet čine snažnim. Može se koristiti koliko god da vam prija, a nema ni nuspojava, osim povećanja energije.

Pročitajte još: Zašto je dobro da pijemo NAPITAK OD CELERA?

Prvi rezultati vidljivi su već nakon jedne ili dve nedelje, nakon čega se preproručuje provera krvne slike kako biste znali da li da pojačate dozu dnevnog unosa ili da ostanete na istom nivou.

Suvo grožđe
Redovna konzumacija suvog grožđa povezuje se sa smanjenjem povišenog krvnog pritiska. Mnogi nutrijenti iz suvog grožđa zaslužni su za to, ali najsnažnije delovanje se pripisuje visokom nivou kalijuma – 100 grama suvog grožđa sadrži čak 749 miligrama kalijuma. Kalijum je mineral koji dokazano smanjuje napetost krvnih sudova i krvnog pritiska.Reguliše šećer u krvi, smanjuje nagle skokove insulina nakon obroka, koji mogu biti opasni za dijabetičare. 

Eliksir se sastoji od meda, oraha, suvog grožđa, šargarepe, cvekle i limuna.

Med

Med sadrži vitamin A, vitamin B2, B3, B5, vitamin C i ruten koji je posebno blagotvoran za krvne sudove. Med takođe sadrži dosta minerala - kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe, bakar, jod i cink. Ako se u medu nalazi i polen, on sadrži i znatnu količinu belančevina.

Pročitajte još: Razlika između DNEVNE I NOĆNE KREME: A posle 30. potrebne su nam obe

Orah

U narodu je poznat kao čistač krvi, a dobar je i za lečenje plućnih bolesti, katara creva, jačanja mišića i vida. U kupkama i kao obloga koristi se protiv inficiranih rana i ekcema, kožnih bolesti, upale očiju.

Kao ulje je dobar za kosu, a štiti i od opekotina izazvanih sunčanjem. Jezgro sadrži 65 odsto ulja, belančevine, ugljene hidrate, fosfor, kalijum, magnezijum, vitamine B i C, gvožđe. Zato je izuzetan detoksikans, sekretolitik, laksativ, antidijabetik.

Limun smanjuje nivo holesterola u krvi i sprečava oksidacijsko oštećenje krvotoka, čuvajući vaše arterije...

Šargarepa

Koren šargarepe sadrži 7 do 15 odsto jednostavnih ugljenih hidrata, belančevina, pektina, flavonoida, vredan kompleks mineralnih soli i vitamina. Po količini karotena, koji se u organizmu pretvara u vitamin A, šargarepa prevazilazi skoro sve povrće i voće.

Limun
Limun je izuzetno bogat prvenstveno vitaminom C, koji poboljšava krvni pritisak i smanjuje upalu arterija. Štaviše, limun smanjuje nivo holesterola u krvi i sprečava oksidacijsko oštećenje krvotoka, čuvajući vaše arterije. Takođe je poznat ne samo po visokom sadržaju vitamina C, već i po tome što sadrži druge antioksidante i hranjive materije poput vitamina B-kompleksa, vitamina E i mnogih minerala, kalijum, magnezijum, fosfor, bakar, kalcijum, cink, mangan i gvožđe.

Pročitajte još: Nezaobilazan klasik: Keri Bredšo je njima zaprošena, a nose potpis poznatog kreatora (FOTO)

Sem toga, ovaj koren se izdvaja visokim sadržajem vitamina PP, sadrži kompleks vitamina grupe B i askorbinsku kiselinu. Šargarepe crveno-narandžaste sorte bogatije su vitaminima nego druge vrste, pri čemu je utvrđeno da se najveća količina nalazi u spoljašnjim slojevima korena.

Cvekla

Skoro da ne postoji mineral koji cvekla ne sadrži. Koncentracija mineralnih materija u svežoj cvekli je 627,3 mg/100grama i čine je: gvožđe, kalijum, kalcijum, natrijum, fosfor, magnezijum, mangan, jod, bakar, fluor, sumpor, brom, litujum i stroncijum. Od vitamina su najprisutniji vitamin C, vitamin B1 i B2, kao i vitamin koji se vrlo retko može naći u biljnim namirnicama, a to je B12.

Pročitajte još: Pomoću praška za pecivo oslobodite se problema masne kose

Sastojci za pripremu napitka:

  • 200 mililitara livadskog ili bagremovog meda
  • 200 grama jezgra oraha
  • 200 grama suvog grožđa
  • 200 mililitara soka od šargarepe
  • 200 mililitara soka od cvekle
  • 2 limuna

Priprema delotvornog eliksira

Operite limun. pa ga rasecite na pola i izvadite koštice. Sameljite ih zajedno sa korom i stavite u neku staklenu teglu od litar zapremine.

U smesu mlevenog limuna dodajte med, ceđeni sok od cvekle i sok od ceđene šargarepe. Potom sve dobro promešajte i promućkajte. Nakon toga u ovu smesu dodajte sitno iseckane ili samlevene orahe i suvo grožđe. I ponovo sve promešajte. Dobićete oko 1 kilogram ukusne i vrlo zdrave lekovite smese.

Čuvajte je u staklenoj tegli u frižideru. Uzimajte tri puta dnevno po 1 kašičicu pre jela.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU