Ko jede šparglu i heljdu imaće mnogo dece i živeće dugo
Špargle na trpezi se posebno preporučuju trudnicama zbog toga što obiluju folnom kiselinom. Inače, od davnina se smatra da špargle imaju i jako afrodizijačko dejstvo zbog velikog sadržaja vitamina E, poznatijeg kao "vitamin plodnosti".
Najnovije studije potvrđuju i da je još jedno od mnogih pozitivnih dejstava špargli to što aktivira hormone
Pročitajte još: Šest iznenađujućih načina za korišćenje MASLINOVOG ULJA u domovima
Heljda je zdrava Foto: Depozit
Pročitajte još: Zašto je dobro da pijemo NAPITAK OD CELERA?
Heljda protiv tromboze
Istraživanja su pokazala da flavonoidi koji se nalaze u heljdi, smanjuju nivo lošeg (LDL) holesterola u krvi, a povećavaju nivo dobrog (HDL) holesterola. Na ovaj način sprečava se nastanak ugrušaka koji dovode do srčanog i moždanog udara, a smanjuje se i rizik od nastanka ostalih kardiovaskularnih bolesti.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU